Home / Ellen G White / Misafirperver Olmak

Misafirperver Olmak

İmkan ve Ayrıcalıkları Göz Ardı Etmek; “Misafirperverlik sevgisi” dua evinde görevli olan bir kişiye Kutsal Ruh tarafından verilen bir sorumluluktur. Bu sorumluluk bütün dua evine verilmiş olan bir buyruktur; “Kin duymadan birbirinize karşı misafirperver olun. Değişik armağanlara sahip kişiler olarak sizler de birbirinize eşit şekilde hizmet edin, Rab’bin lütfunu çeşitli şekillerde gösteren iyi bir hizmetkar gibi olun.”

Bu tembihler maalesef ihmal edildi. Mesih inanlısı olduğunu söyleyenler bile misafirperverliği gerçek anlamıyla ortaya koymadılar.

Sadece İstediği Kişilere Karşı Misafirperver Olma Bencilliğinin kaybı nimettir; Rab, “Ben ve benim ailem” diyerek sürekli kendi ailesine ilgi gösterme bencilliğinden hoşnutsuzdur. Her aile doğru prensipler ışığında Mesih’in yaşamını kendi yaşamlarıyla ortaya koymalıdır. Kendilerini bu bencil duyguların içine kapayanlar, gelen misafirleri ağırlarken üzerlerine düşenleri isteksizlikle yerine getirdiklerinde birçok nimeti yitirirler.

“Akşam yemeği için basit ama ya da daha kapsamlı bir yemek hazırladığınızda,” der Mesih,”aynı şekilde yemek hazırlayıp sizi çağıracakları ve ödeşecekleri bilinciyle yemeğe arkadaşlarınızı, kardeşlerinizi, yakınlarınızı ya da zengin komşularınızı çağırmayın. Bunun yerine¸bir ziyafet verdiğinizde fakirleri, sakat olanları, körleri çağırın, onlar size karşılık veremediklerinden dolayı yaptıklarınız size cevap şeklinde dönecek ve kazancınız ise yeniden dirilmek olacaktır.”

Onlar üzerinize ağır yük bırakmayacak misafirlerdir. Onlar için şatafatlı bir ziyafet hazırlamanıza gerek yok. Gösteriş yapmaya gerek duymayacaksınız. İçten bir gülümsemeyle buyur edecek, şöminenizin yanında bir koltuk verecek, yemek masanıza oturtacak, dua için ayrılan zamanda size fayda sağlayacak konuları paylaşma ayrıcalığına sahip olacaksınız ve bu şekilde bir an için cenneti önceden görmüş gibi olacaksınız.

Anlayışlı olmamız, ailenin çevrelediği duvarlardan ve kendi sınırlarımızdan taşmamızdır. Evlerini başkaları için bir nimete dönüştürenler için değerli imkanlar oradadır. Birliktelik iyi bir güçtür. Bu gücü kullanabiliriz ve istersek yaptığımız yardımlarla kendimizi anlatabiliriz.

Gençlerin Kendi Nefsiyle Mücadelesini Sağlayacak Bir Sığınak; Evlerimiz, ayartmalara karşı gençleri korumak için sığınak olmalıdır. Ayrılma noktasında birçoklarının dayanıklılığı oraya dayanır. Her tesir, her etki hem burada hem de buradan sonra onların kederlerini şekillendiren seçimleri belirler. Kötülük onları davet eder. Kendisine uğranılan yeleri parlak ve çekici yapar. Her köşede hoş bir karşılama hazırlar. Bizim etrafımızda evi olmayan gençlerin tümü ve evi olanların birçoğu yükselten faydalı bir güce sahip değiller ve gençler, kötülüğün içinde acımasızca sürükleniyorlar. Kalbimizde en ufak bir üzüntü hissetmediğimiz için batıyorlar.

Bu gençler, onların halini anlayıp uzanan bir ele ihtiyaç duyarlar. Açıkça söylenen seven sözler, gösterilen biraz ilgi, üzerlerinde toplanmış ruhu ayartmaya çalışan bulutları yok edecektir. Cennetten doğan anlayışın doğru yansıması kalplerinin kapısını açacak güce sahiptir; bu güç, Mesih’in güzel kokan sözlerine benzer ve Mesih’in ruhu hassas dokunan sevgisine ihtiyaç vardır. Eğer gençlere ilgi göstereceksek onları evimize davet edelim, onları mutlu edecek ve onlara yarar getirecek bir ortam hazırlayalım, birçokları adımlarını yukarıya giden yola mutlulukla döndüreceklerdir.

Misafirlerinize iyi davranıp onları evlerinde hissettirmeye çalışırken, Rab’bin size verdiği minikler için bir eğitmen olduğunuzu daima hatırlayın. Onlar sizi izliyor, verdiğiniz ders onların ayaklarını yanlış yöne yönlendirmemeli. Misafirlerinize karşı nasıl saygılı, neşeli ve nazikseniz he gün aileniz için de aynı olun. Tüm eğitmenlerin bu şekildeki çalışmaları onlara iyi bir örnek olur. Bazı şeylerin, onları giydirmek için gereken paradan, ne yiyip ne içtiklerinden daha çok zihinlerinde tutuklarını göstereceklerdir.

İlahi Bir Hesap; Mesih, O’nun hatırına eğlendirmek için giden her giderin hesabını tutar. O, bu iş için gereken tüm ihtiyaçları karşılar. Kardeşlerini Mesih’in hatırına misafir edenler, verdikleri ziyafeti hem kendileri hem de misafirleri için faydalı kılmak amacıyla en iyisini yaparlar, sonuçta cennette kaydedildiği gibi özel nimetlere layık olurlar.

About Admin